spotnicks topplista

så här gör ni för att hjälpa tomson simon och sören, roger. för att rösta på topplistan. lite roligt denna gången, eftersom tomson gjort låten själv, så denna gången får han betalt av stim, för varje gång låten spelas i deras lista. så han blir ju jätte glad om ni hjälper honom, så den spelas.
här kan ni kika på listan och hur det går till eller också gör ni bara så här
skicka ett mejl till bosseand@hotmail.com
i ämnesraden skriver ni rösta
i mejlet skriver ni spacehunters blues-spacehunters
sen ert namn adress, ev telefon, så är ni automatiskt med att vinna en cd skiva.
tack alla som vill vara med och hjälpa dom
programmet sänds onsdagar klockan 6

tisdag 22 november 2011

medicin

ja det där med mediciner. sen operationen, så fick jag ta bort en tablett. men fick 4 nya. så nu är det högvis med piller att stoppa i sig varje dag. behöver knappt nån mat :). visst är det bra det finns. men ibland undrar jag hur nödvändiga är dom. men man törs ju inte låta bli att ta dom. man får ju lita blint på vad dom gör. dyrt kapitel är det med, dessa piller. fast man får vara glad, för nu tar dom den billigaste varianten. sen har jag funderat på, varför göra dom så färg glada. dom ser ju goda ut, tänk på alla små barn som kan komma åt dom. fast man är försiktig. antar ni tycker en hel del om mediciner ni med. ni får gärna berätta. ha en fin tisdag

13 kommentarer:

Anonym sa...

Mors,,Jag tar nästan aldrig några piller,men min yngre bror som har bytt en hjärtklaff han har ett gäng piller som tas dagligen,även min andra bror har visst 3-4 piller dagligen..
En kamrat hade en jädrans massa olika piller varje dag,,han fick en ny läkare som ville veta vilken medicin han hade,,kollade listan och sedan sa han,,dessa trar vi bort,för dom har ingen verkan när du samtidigt tar dom här,,det visade sig att vissa piller var verkningslösa tillsammans med andra som han åt..
Jag är färdigsnoozad nu,sitter och fikar sen ska jag åka hem...Haé Kram.

Yvonne ♥ sa...

Godmorgon!Kjell hade massor av tabletter när han kom hem.Men idag är de flesta borttagna med läkares hjälp. Inte bra alls att du har blivet förkyld.Jag hostar så att njurgruset far omkring.Massagen igår gjorde nytta.Jag tar det lugnt idag mè Krya på dej vännen.Morgonkram!

Mita sa...

Inte kul med en massa piller och mycket biverkningar också om man har otur. Jag är ju tvungen att äta värktabletter för att få dagen och fungera hyggligt. Men det finns ju organ som tar stryk det är helt klart,vad gör man?
Tråkigt med din förkylning,jobbigt när du är nyopererad. Jag kan tänka mig att du måste äta mycket piller nu. Men kanske dom kan ta bort en del eftersom senare.Huvudsaken du får må bra.
Kram vännen♥

Gilla sa...

Min make tar också en mängd mediciner, så han använder sej av en sån där box, som finns på apoteken, så han kan dosera för en vecka i taget. (Dosetten finns för flera veckor också) Men ha vill göra det för en vecka i taget. Det blir ju lättare att komma ihåg hur mycket man ska ha och om man eventuellt har glömt nåt.

Det är ju på nåt sätt galet att man byter ut medicinen nästan varje gång. Man får ju tänka på gamla människor, som inte kan skilja den ena tabletten från den andra. De blir ju alldeles yra i skallen.

Sv: Vi såg också serien och den boken jag läste nyss skulle verkligen kunna vara underlag för en film också.

ansepanse sa...

efter en sådan operation ska du nog ta alla mediciner du har blivit ordinerad men inte blir det dyrare än vanligt för dig eftersom högkostnadsskyddet träder i kraft när du kommit upp i ett visst belopp
nu har jag min del i novellstafetten som inlägg
kramar

Stefan Falkelind sa...

Ja visst är det idiotiskt att göra pillerna färgglada. Det är därför så många barn får i sig medicin i onödan och är nära att dö.

Nett sa...

Samma för mig har mediciner men det är mest tillskott till kroppen efter viktoperationen, bara bäst i att lyda doktorns order :) Kram

Anonym sa...

Jag har Mediciner för min astma de har jag haft i många år. Just nu har blodförtunnande sputor.Min man däremot har en hel del mediciner. Tur är det i alla fall att man slipper betala det verkliga priset. Mina sprutor kostar 2661 i månaden.Men det är ju huvudsaken att både du och jag mår bra. kram/syren

Siita sa...

Jag äter ca 3-4 tabletter dagligen. Tar alla varje morgon så ingen blir glömd. Ha det gott. Kram

Augusta sa...

Hur många tabletter tar du per dag? Tabletterna på bilden ser onekligen goda ut och färgglada. Du har rätt, kan vara frestande för barn.

Kram :)

Fenixmonas sa...

Ja, som du skriver så är de ju ibland nödvändiga, fast jag tror att man ibland ska ifrågasätta behovet. Viktigt är ju att kanske som hos dig, plocka bort något, innan man får nya.
Många äldre förstår ju inte alltid det utan tar allt de får och då blir det ju farligt!
Godmorgon förresten! Kraaam!

Ma sa...

Skulle gissa att det är några stycken Du verkligen behöver. Men de har antagligen som biverkning att de t.ex drar ur en massa viktiga mineraler eller dylikt och Du få de andra som kompensation för det som de drar ut ur Din kropp. Det brukar vara vanligt när man äter många mediciner att det är på det viset...

Anonym sa...

Usch ja, dessa förbannade piller.
Från att ha haft inga,
så har jag plötsligt ca 20-22 på morgon
och 9 på kvällen. Då har dom ändå dragit ned på det med 3 och en halv om dagen!
:o(